Tälle sivulle on koottu välähdyksiä Oulun Musiikkijuhlien yli kolmekymmenvuotisen historian varrelta – minkälaista ohjelmistoa vuosien varrella on kuultu, miltä juhlien visuaalinen ilme on näyttänyt eri aikoina ja minkälaisin ajatuksin eri aikojen taiteelliset johtajat ovat lähteneet musiikkijuhlia toteuttamaan ja kehittämään. Tervetuloa mukaan historian pyörteisiin!
Käytä reunassa olevia nuolia siirtyäksesi eri taiteellisten johtajien aikakausiin
Oulun Musiikkijuhlia edelsi kaikkiaan seitsemän kertaa järjestetty Madetojan viikko -tapahtuma, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1984.
LUE ARKISTOJEN AARTEITA ARTIKKELIT
Oulun Musiikkijuhlien ensimmäisenä taiteellisena johtajana toimi Kuhmon Kamarimusiikin perustaja ja pitkäaikainen johtaja Seppo Kimanen. Hän halusi säilyttää juhlien peruslinjan samanlaisena kuin Madetojan viikolla, ja uskoi, että korkeatasoinen musiikillinen sisältö ja lahjakkaat taiteilijat luovat tapahtumalle hyvän hengen, ja sen myötä yleisön suosion.
LUE ARKISTOJEN AARTEITA ARTIKKELIT:
Jo vuoden 1994 festivaalia yhdessä Seppo Kimasen kanssa luotsannut viulisti Ismo Sirén toimi Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana aina vuoteen 2001 saakka. Sirén pyrki tuomaan musiikkijuhlille aina mahdollisimman korkeatasoista ja mielenkiintoista ohjelmistoa, rajallisen budjetin luomien raamien puitteissa.
LUE ARKISTOJEN AARTEITA ARTIKKELIT
Ismo Sirénin jälkeen Oulun Musiikkijuhlen taiteellisesta sisällöstä vastasi oululaistaustainen, tuolloin New Yorkissa asunut pianotaiteilija Mika Rännäli. Festivaalien ohjelmaan mahtui usein lattarirytmejä, ja ohjelmistolla pyrittiin tavoittelemaan mahdollisimman laajaa kuulijakuntaa.
LUE ARKISTOJEN AARTEITA ARTIKKELIT
Vuonna 2009 Oulun Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana aloitti oululaislähtöinen harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara. Edeltäjänsä tavoin hän pyrki kokoamaan festivaaleille korkeatasoista ohjelmaa ja tulevaisuuden nimiä, sekä tuomaan ohjelmaan lisää uudempaa musiikkia.
LUE ARKISTOJEN AARTEITA ARTIKKELIT
Vuoden 2013 Oulun Musiikkijuhlilla uutena taiteellisena johtajana aloitti viulisti, säveltäjä ja kapellimestari Jaakko Kuusisto. Kuusiston kaudella festivaalin ohjelmisto laajeni entisestään, ja sen yhteydessä alettiin järjestää kansainvälisiä mestarikursseja nuorille kyvyille niin klassisen kuin rytmimusiikin saralla.
LUE ARKISTOJEN AARTEITA ARTIKKELIT